Still the One

Från Mellopedia
Den fiktiva supergruppen Björnzone framför det fiktiva trettonde bidraget, "Still the One", som en mellanakt i Melodifestivalens final 2024. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

"Still the One" är en specialskriven låt som framfördes som en mellanakt i Melodifestivalens final 2024 av Björn Gustafsson, Filip Berg, Loa Falkman, Casper Janebrink, Victor Leksell, Adam Lundgren, Ulrik Munther, Boris René, Eric Saade och Måns Zelmerlöw.

Gruppen benämndes som "Björnzone", och mellanakten föregicks av en fingerad artistpresentation. I förberedelserna inför Melodifestivalen var det bakom kulisserna Björn Gustafsson själv som hade ringt in gruppmedlemmarna för att medverka i mellanakten, med viss handräckning från medlemmar i produktionen som hade goda kontakter.

Låten skrevs särskilt för framförandet av svenska Johan Carlsson och Rami Yacoub och amerikanske Charlie Puth, tre världslåtskrivare med tunga meriter från de största amerikanska hitlistorna.

Björnzone bakom kulisserna under finalen 2024, i samband med framförandet av mellanakten. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Nummerkreatörer och koreografer var Keisha von Arnold, Lotta Furebäck, Sacha Jean-Baptiste och Jennie Widegren.

Som kör utanför scen medverkade Lars Säfsund.

I numret ingick åtskillig rekvisita, bland annat en vit gravsten med ett brustet hjärta och en lyktstolpe.

I framförandet intog årets sidekick Björn Gustafsson scenen med sin nya fiktiva supergrupp i form av ett boyband ihopsatt av stora namn från musik-, TV- och filmscenen. Gruppen var på plats för att tävla med sin låt om kärlek.

Boybandet innehöll arketypiska karaktärer från den typen av grupper, såsom ”the bad boy” och “den känslige”. Numret var uppbyggt i olika scener för att skapa en känsla av musikvideo.

Efter framförandet dök gruppen upp på Maria Surs plats i greenroom och gjorde ansatser att locka röster, men avfärdades av programledaren Carina Berg som utom tävlan.