Kempe-medley

Från Mellopedia
Sällskapet CMB och Söt Likör i mellanakten "Kempe-medley" 2024. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

"Kempe-medley" var en mellanakt i den femte deltävlingen i Melodifestivalen 2024 där Sällskapet CMB & Söt Likör feat. Natalie Carrion, Kristin Amparo & Sanna Nielsen framförde ett medley av bidrag från låtskrivaren Fredrik Kempe.

Mellanakten framfördes med anledning av Kempes inval i Melodifestivalens Hall of Fame och föregicks av ett inslag om detta. Kempe genomförde i unga år en tidig sånginsats tillsammans med en kör i just Karlstad, där deltävlingen ägde rum. Sällskapet CMB och Söt Likör är båda studentkörer från Karlstad.

I mellanakten framfördes i tur och ordning delar ur låtarna "Bröder", "Norrsken (Goeksegh)" (framförd av Natalie Carrion), "Bada nakna", "Manboy", "I See You" (framförd av Kristin Amparo), "Hero", "Begging" (i mashup med "Hero"), "Popular", "La Voix", "Cara Mia", "Undo" (framförd av Sanna Nielsen) och "Du och jag mot världen" (framförd av Sanna Nielsen).

Sanna Nielsen i mellanakten "Kempe-medley" 2024. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Medlemmar ur kören Sällskapet CMB inledde den första låten intill Fredrik Kempe, med låtskrivaren sittande på publikplats. Därefter övergick spelplatsen till scenen, där körerna Sällskapet CMB och Söt Likör, sammanlagt 55–60 personer, stod på scenen på en gradäng i tre nivåer.

Sex medlemmar ur Sällskapet CMB medverkade med handmikrofon i inledningen av mellanakten: Johan Ahlström, Magnus Berg, Hans Nyman, Mattias Norén, Håkan Nord, och Erik Hermansson.

Under framförandet av de olika bidragen använde körerna ett par olika effekter, bland annat masker liknande de som användes i "La Voix". Under "Bada nakna" tog ett par av de manliga körsångarna av sig tröjan.

Numret avslutades med att Sanna Nielsen tog med Fredrik Kempe upp på scen till tonerna av "Du och jag mot världen", som de tävlade med i duett 2005.

Musiken i mellanakten arrangerades av Martin Landström och Martin Östergren.

Nummerkreatörer och koreografer var Keisha von Arnold, Lotta Furebäck, Sacha Jean-Baptiste och Jennie Widegren.