Johan Röhr

Från Mellopedia

Johan Mikael Röhr, född den 20 september 1976 i Täby, svensk kompositör, musikproducent, musiker och sångare.

Han ingick i Melodifestivalens huskör 2005 och 2006 och var det senare året huskörens körledare.

2007 tävlade han som låtskrivare till bidraget "Move", som framfördes av Andreas Lundstedt och slutade på sjätte plats i sin deltävling.

Året därefter var han en av medlemmarna i Bandet, som tävlade tillsammans med Patrik Isaksson och slutade på femte plats deltävlingen med "Under mitt tunna skinn".

Han har ofta haft rollen som kapellmästare och har återkommande jobbat med Idol och diverse TV-galor. Han har under karriären jobbat med bland andra Blacknuss, Måns Zelmerlöw, Magnus Uggla, Lena Philipsson, Laleh, Thomas Di Leva och Ola Salo. Som låtskrivare och producent har han arbetat med bland andra Loreen, Nano, Sarah Dawn Finer, Patrik Isaksson, Alcazar, Bachelor Girl och Anastacia.

Johan Röhr har framgångsrikt skrivit musik som publicerats på Spotify under ett stort antal pseudonymer och fabricerade artistnamn. Låtarna har sedan inkluderats i Spotifys officiella spellistor. Enligt en granskning av Dagens Nyheter år 2024 hade hans musik vid tidpunkten över 15 miljarder spelningar på plattformen, vilket innebar att han tillfälligtvis hade spelats mer på plattformen än bland andra Michael Jackson.

Johan Röhr är son till Greger Röhr, som var trombonist i Sveriges Jazzband. Denne var i sin tur dotterson till konstnärsparet Lennart Nyblom och Olga Nyblom. Under uppväxten gick Johan Röhr på Adolf Fredriks musikskola och sjöng bland annat som gossolist på Operan.


Bidrag

År Bidrag Artist Text och musik Resultat
2007 Move Andreas Lundstedt Andreas Lundstedt och Johan Röhr Deltävling 1: Placering 6 - Utslagen
2008 Under mitt tunna skinn Patrik Isaksson & Bandet Patrik Isaksson (tm) Deltävling 3: Placering 5 - Utslagen


Programmedverkan

År Roll Program Kommentar
2005 Huskör Alla
2006 Huskör Alla Körledare


Gruppmedlemskap

År Grupp
2008 Bandet