A-Teens-medley

Från Mellopedia
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

A-Teens-medley var en mellanakt i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2024.

I mellanakten återförenades gruppen A-Teens, som gjorde sitt första gemensamma framträdande på 18 år för att fira sitt 25-årsjubileum.

Mellanakten bestod av ett medley där A-Teens i tur och ordning framförde låtarna "Mamma Mia", "Upside Down", "Floorfiller" och "Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)", där den första och sista ursprungligen framfördes av ABBA men på det sena 90-talet och tidiga 00-talet blev till hits i en ny version med A-Teens. De båda andra var originalhits med A-Teens.

A-Teens bakom scenen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

De fyra gruppmedlemmarna sjöng live i numret och fick sällskap av husdansarna Pauline Eddeborn, Daniel Koivunen, Kenny Lantz och Kim Pastor samt dansarna Oliver Gramenius och Olivia Kungsman.

Numret baserades på ljus och LED-skärmarna, men innehöll också 6 stycken roterande spegelbollar nedanför scenen och som pyroteknik mines på sex positioner.

Numret koreograferades och skapades av Keisha von Arnold, Lotta Furebäck, Sacha Jean-Baptiste och Jennie Widegren. För kläderna stod Sebastian Löjdkvist.

Mellanakten föregicks av ett inslag med arkivklipp och fotografier från A-Teens karriär, med programledaren Carina Berg som berättarröst.