Jesper Rönndahl

Från Mellopedia
Jesper Rönndahl och Farah Abadi presenterades i september 2022 som programledare för Melodifestivalen 2023. Foto: Janne Danielsson/SVT

Per Jesper Rönndahl, född den 27 juni 1979 i Veberöd i Lunds kommun, svensk komiker, programledare, författare, producent, skådespelare och radiopratare.

Rönndahl presenterades i september 2022 som programledare för Melodifestivalen 2023, tillsammans med Farah Abadi. Programledarrollen 2023 är Rönndahls första medverkan i Melodifestivalsammanhang.

– Det här är det största tv-program jag gjort, och det är såklart svinspännande. Jag har ju inte direkt utmärkt mig som en musikkille, så min roll är väl mer att hålla styr på alltihop – och att vara rolig, sade han i ett pressmeddelande.

Han har tidigare lett satirserien Svenska nyheter, humorserierna Dips och Gabba Gabba samt lekprogrammet Extra! Extra! Han har också vunnit På spåret, tillsammans med Elisabet Höglund, och i radio hörts i program som Hej Domstol!, Pang Prego och Söndag samt medverkat i Sommar i P1.