Mellopedia:Om

Från Mellopedia
Version från den 28 december 2021 kl. 04.55 av Gustav Dahlander (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'Mellopedia är skapat av Melodifestivalen hos Sveriges Television och lanserades 2022. Redaktör för Mellopedia är Gustav Dahlander (gustav.dahlander@svt.se). Uppslagsverke...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Mellopedia är skapat av Melodifestivalen hos Sveriges Television och lanserades 2022.

Redaktör för Mellopedia är Gustav Dahlander (gustav.dahlander@svt.se). Uppslagsverket är skapat tack vare teknisk handräckning från Martin Andersson med bistånd Thomas Strindberg och rådgivning av Marcus Björkander.

Redaktören vill rikta ett varmt tack till alla medarbetare på Melodifestivalens webbplats och i andra delar av redaktionen som sammanställt stora delar av det material som Mellopedia bygger på. Tack också till alla wikipedianier som sett till att informationen från dessa källor och från andra håll har varit fortsatt tillgänglig trots att Melodifestivalens gamla webbplats inte längre finns kvar. För upplysningarna om Melodifestivalen i äldre tid häftar vi vidare i stor tacksamhetsskuld till Leif Thorsson och Martin Verhage, vars bok Melodifestivalen genom tiderna är ett historiskt standardverk.