Jacqline

Från Mellopedia
Version från den 17 februari 2024 kl. 22.52 av MelloBot (diskussion | bidrag) (Uppdaterat PersonTable)
Jacqline. Foto: Janne Danielsson/SVT
Se bidragsbibeln till "Effortless", Jacqlines bidrag i Melodifestivalen 2024

Jacqline, ibland kallad Jacqline Moss, egentligen Jacqline Lie Hope Clarine People Mossberg Mounkassa, född den 2 juli 1998 i Järna, svensk sångerska.

Hon har berättat att sång och dans alltid har varit en passion för henne och att hon drivs av att ständigt utvecklas, med sikte inställt på en global artistkarriär. Hon hoppade av gymnasiet som 16-åring för att satsa på musiken.

Våren 2021 släppte Jacqline debutsingeln "Do It Better". På lanseringsdagen drabbades hon av en förgiftning, blev inlagd på sjukhus och riskerade att få permanenta skador på sina stämband. Efterföljande sommar övervägde hon att ge upp musikkärriären, innan hon kom med i Idol, som avgjordes samma höst.

Jacqline tvåa i tävlingen inför ett utsålt Globen och en miljonpublik i tv, vilket blev genombrottet. Efter det arbetade hon på ny musik i London och framträdde i konserthussammanhang.

Hösten 2022 gjorde hon en av huvudrollerna i Malmö Lives föreställning ”Infruset – Själens skrubbsår” tillsammans med Björn Dixgård, Arja Saijonmaa och Milton Felländer, uppbackade av Malmö SymfoniOrkester. Föreställningen byggde på Mando Diaos album Infruset men också på nyskriven musik.

Sommaren 2023 släppte Jacqline singeln ”Question My Love”.

Jacqline debuterade i Melodifestivalen som 25-åring med ”Effortless2024.

Bidrag

År Bidrag Artist Text och musik Resultat
2024 Effortless Jacqline Moa "Cazzi Opeia" Carlebecker, Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dino Medanhodzic och Jacqline Mossberg Mounkassa Final

Jacqline har även medverkat som "Jacqline Mossberg Mounkassa".