Hela Sveriges fest (öppningsnummer)

Från Mellopedia
Version från den 21 januari 2022 kl. 04.06 av Gustav Dahlander (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med ''''"Hela Sveriges fest"''' är ett officiellt slagord för Melodifestivalen som har använts sedan det tidiga 2010-talet. Begreppet syftar på progra...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

"Hela Sveriges fest" är ett officiellt slagord för Melodifestivalen som har använts sedan det tidiga 2010-talet. Begreppet syftar på programmets stora popularitet över landet i allmänhet och den geografiska utbredningen av Melodifestivalturnén i synnerhet.

Begreppet användes som titel på en sång i öppningsnumret av den första deltävlingen av Melodifestivalen 2016, framförd av programledarna Gina Dirawi och Petra Mede. Texten handlade om hur Melodifestivalen gör en grå och kall årstid festligare.

"Hela Sveriges fest" är också namnet på den sång – även känd som "Inte bara bögarnas fest" – som programledarna framförde som en av mellanakterna i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2012. Mellanakten avslutades med att en banderoll vecklades ut på scen med texten "Hela Sveriges fest".